OVER VAN DER WAL

VAN DER WAL

Vakkundig, snel en veilig slopen én asbest verwijderen. Dat is waar Van der Wal Sloopwerken voor staat. Al meer dan 50 jaar. Met als uitvalsbasis Joure. Met als werkterrein de utiliteits-, woning-, industriële én weg- en waterbouw.

We staan voor een gedegen aanpak van elk project. Zijn bekend met verschillende technieken, waaronder het gebruik van springstoffen. Zorgen voor een vlotte en veilige afvoer en hergebruik van materialen. Dat maakt ons een aantrekkelijke partner voor overheden, instellingen, waaronder woningcorporaties, verzekeraars, aannemers en projectontwikkelaars.

Zij schakelen ons in voor advies, coördinatie en uitvoering van uiteenlopende projecten. Variërend van het verwijderen van bedrijfsgebouwen en industriële complexen op bedrijventerreinen tot het planmatig afbreken van kantoren, woningen en winkelcentra in kwetsbare, stedelijk gebieden. Al dan niet in combinatie met het veilig verwijderen van asbest.

Ons Motto? Dat is helder:

 • geen opdracht is ons te complex
 • geen gebouw is ons te hoog
 • geen werkterrein is ons te klein
 • geen techniek is ons onbekend

Neem de proef op de som. Geheid dat u er geen spijt van krijgt.

ONZE GESCHIEDENIS

: We zijn inmiddels zo’n vijftig jaar actief in de sloopbranche. In 1965 begonnen als klein lokaal bedrijf, zijn we door de jaren heen uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming. Waren we de eerste decennia vooral uitvoerders, tegenwoordig bestrijken we het hele traject. Van advies, voorbereiding en vergunningverlening tot projectcoördinatie, demontage, sloop, afvoer, hergebruik en verkoop van materialen.

Sinds 1993 saneren we ook asbest. Een risicovolle tak van sport waarvoor we aan de strenge, Nederlandse wet- en regelgeving voldoen. Zo werken we volgens de VGM-normen (Veiligheid Gezondheid en Milieu) en voldoen we aan de SCA 530 richtlijnen.

De afgelopen jaren breidden we niet alleen ons werkveld uit, maar is er ook fors geïnvesteerd in materieel en vakbekwaamheid van onze mensen. Waar tijden en eisen veranderen, veranderen wij mee. En als het even kan, lopen we voorop. Dat blijkt ook wel uit de opdrachtgevers die we mogen bedienen.

ONZE KWALITEIT

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening, organisatie en medewerkers. Dat betekent dat we niet alleen investeren in materieel, maar ook in werkprocessen en de opleiding en (bij)scholing van onze mensen.

Aan de basis van ons succes, staan onze medewerkers. Zoals een Fries bedrijf betaamt, zijn het harde en nuchtere werkers. Stuk voor stuk geschoold en gedreven in hun vak. Of het nu om werkvoorbereiders, slopers, machinisten of springmeesters gaat. Ze houden van hun vak en willen elke klus zo goed en efficiënt mogelijk klaren.

Vanzelfsprekend voldoen we aan de (vaak) strenge Nederlandse en Europese kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen. We nemen daarin onze verantwoordelijkheid voor onze opdrachtgevers en medewerkers. Kwaliteit en veiligheid zijn ingebed in de organisatie met alle, voor ons vak relevante, certificaten. Variërend van het ISO 9001 certificaat voor de borging van onze organisatie en werkprocessen tot de SVMS007, VCA en SCA530 certificaten die garanderen dat we zorgvuldig omgaan met de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en het milieu.

Bepalend voor de kwaliteit die we leveren, is natuurlijk ook ons machinepark. Voortdurende investeringen in nieuwe technieken, materieel en periodiek onderhoud zorgen er voor dat we goed werk kunnen leveren en de uitval tot het minimum beperken. Daarmee besparen we tijd en kosten.

SAMENWERKEN

Het succes van iedere sloop- of saneringsopdracht, staat of valt met een gedegen voorbereiding en samenwerking met de opdrachtgever. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan overleg met de opdrachtgever, inventarisatie van het project, de werkvoorbereiding en bijvoorbeeld ook de communicatie met de bewoners en omwonenden. We stellen hen, in samenspraak met de opdrachtgever, tijdig op de hoogte van de plannen en fasering van het project. Zo komt niemand voor onverwachte verrassingen te staan. De opdrachtgever niet, onze mensen niet en de betrokkenen niet. Belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de vergunningaanvraag. Ook dat kunnen we voor de opdrachtgever regelen.

Samenwerken doen we ook met andere experts. Denk aan bouwkundigen, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici. Bij hen vragen we bouwtekeningen op en waar nodig gaan we in gesprek over gebruikte materialen, specificaties van de constructies en werktuigbouwkundige, elektrotechnische en bijvoorbeeld ook data-installaties. Vaak de manier om een opdracht zo goed, snel en veilig mogelijk te klaren en zoveel mogelijk materialen te sparen en hergebruiken.

WERKEN BIJ ONS

We staan voor een ‘no nonsense’ aanpak, zeggen waar het op staat en denken resultaatgericht mee met onze opdrachtgevers. De organisatie is plat, de verantwoordelijkheden liggen laag en we besteden veel aandacht aan opleiding en bijscholing van onze medewerkers. Hun betrokkenheid is dan ook groot. Dat maakt dat we samen werken aan het beste resultaat. Voor u, onze klant.
Binnen onze organisatie onderscheiden we de volgende functies:

 • slopers
 • kraanmachinisten
 • asbestsaneerders (DTA’ers en DAV’ers)
 • chauffeurs
 • springmeesters
 • administratieve medewerkers
 • management assistent
 • boekhouder
 • calculator- / werkvoorbereiders
 • directie
SOLICITEREN?

Momenteel zijn de volgende vacatures open binnen Van der Wal Sloopwerken B.V.

 • Ervaren Sloper(s)
 • DTA-er
 • DAV-er

Kijk op onze vacature pagina.

Naar vacature pagina