Recycling (circulaire economie)

De wereldbevolking groeit nog aanzienlijk en de vraag naar producten, diensten en grondstoffen stijgt mee. Alleen in een duurzame, toekomstbestendige economie valt in deze behoefte te voorzien. In steeds meer sectoren wordt inmiddels de overstap gemaakt naar nieuwe verdienmodellen geënt op een circulaire economie, waarin duurzaam materiaalgebruik en klimaat neutrale productieprocessen centraal staan. Vanuit ecologische én economische voordelen.

Wij zetten ons graag in om te inventariseren wat er zoal hergebruikt kan worden qua materialen. Wij zijn graag proactief en nemen initiatief om juist al voor de opdracht advies te geven, alvorens wij de kranen inzetten om het object te ontmantelen. Door vooraf heldere afspraken samen met haar opdrachtgever(s) te maken. Samenwerking en intensieve betrokkenheid binnen het project is nodig om duurzaamheid een integraal onderdeel te laten zijn.

Veel materialen kunnen worden hergebruikt. Veel mensen hebben daar geen idee van en dat is alleen maar begrijpelijk. Ze zien bij sloopwerkzaamheden hoe materialen in containers belanden, maar weten vaak niet dat al die materialen minutieus zijn gescheiden en niet worden gestort maar juist worden verwerkt. Veel materialen zijn direct klaar voor hergebruik, wie ons terrein bezoekt, maakt uitgebreid kennis met de mogelijkheden van hergebruik. Nieuwe en verbeterde methoden bij recycling en productie zorgen ervoor dat meer grondstoffen herbruikbaar zijn. In de logistiek en CO2 reductie worden grote stappen gemaakt. U kunt denken aan voorbeelden zoals: roof 2 roof (dakbedekking welke schoon is wordt in aparte containers opgeslagen en afgehaald). Handel in 2e hands bouwmaterialen, hout ten behoeve van spaanplaatindustrie, glas wordt apart ingezameld, gipswanden hergebruikt. Van der Wal Sloopwerken, Asbestsanering en Recycling heeft gekozen voor FutureFuels (EcoFuel) voor haar machinepark. 

Van der Wal Recycling is er zowel voor de zakelijke opdrachtgever en opdrachtnemer als voor de particuliere klant, voor inname van diverse grondstoffen zoals bijvoorbeeld de uitgave van diverse granulaten.

We verwijzen u graag door naar onze verkoop pagina. U vindt daar tweedehands bouwmaterialen zoals (stalen) trappen, hout, binnen- en buitendeuren, sanitair uit douche, keuken, badkamer en toilet, kranen, hang- en sluitwerk, isolatiemateriaal.

Lees meer
Vrijblijvend contact

Benieuwd hoe we u hiermee van dienst kunnen zijn?

 Bel 0513 416 600 en vraag naar de mogelijkheden.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen