Van der Wal Sloopwerken

Staat voor: Veilig, vakkundig en circulair slopen. Al meer dan 50 jaar met Joure als haar uitvalsbasis. Actief in de circulaire sloopwerken, asbestsanering, recycling, verkoop, brandschade en calamiteiten.

Van der Wal Sloopwerken, Asbestsanering en Recycling gevestigd aan de Haskerveldweg 2 te Joure heeft na haar oprichting in 1964 al meer dan 50 jaar ervaring in de branche. (Circulair) slopen met visie en precisie. Een begrip in Noord Nederland met als uitvalsbasis Joure. Actief in het uitvoeren van sloopwerken, asbestsanering, recycling en verkoop. Begonnen als klein lokaal bedrijf, zijn we door de jaren heen uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming. In de loop der jaren is Van der Wal naast sloopwerk ook gespecialiceerd in asbestsanering en recycling. Geen opdracht is ons te complex, geen gebouw is ons te hoog geen werkterrein is ons te klein, geen techniek is ons onbekend.

We staan voor een gedegen aanpak van elk project. Zijn bekend met de verschillende technieken. Zorgen voor een vlotte,veilige en duurzame afvoer van materialen. Dat maakt ons een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers zoals overheden, woningcorporaties, aannemers, projectontwikkelaars en verzekeraars.

Zij schakelen ons in voor advies, coördinatie en uitvoering van uiteenlopende projecten. Variërend van het verwijderen van bedrijfsgebouwen en industriële complexen tot het planmatig afbreken en/of renoveren van kantoren, woningen en winkelcentra. Al dan niet in combinatie met het veilig verwijderen van asbest en/of chroom-6.

Onze geschiedenis

We zijn inmiddels zo’n vijftig jaar actief in de sloopbranche. In 1964 begonnen als klein lokaal bedrijf, zijn we door de jaren heen uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming. Waren we de eerste decennia vooral uitvoerders, tegenwoordig bestrijken we het hele traject. Van advies, voorbereiding en vergunningverlening tot projectcoördinatie, demontage, sloop, renovatie, afvoer, hergebruik en verkoop van materialen.

Sinds het verbod op het gebruik van asbest is ingetreden, zijn we begin jaren '90 begonnen met het saneren van asbest. Een risicovolle tak van sport waarvoor we aan de strenge, Nederlandse wet- en regelgeving voldoen. Zo werken we volgens de VGM-normen (Veiligheid Gezondheid en Milieu) en voldoen we aan de SC 530 richtlijnen.

De afgelopen jaren hebben we niet alleen ons werkveld uitgebreid, maar is er ook fors geïnvesteerd in materieel en vakbekwaamheid van onze medewerkers. Waar de filosofie van de branche verandert, veranderen wij mee. 

Onze kwaliteit

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening, organisatie en medewerkers. Dat betekent dat we niet alleen investeren in materieel, maar ook in werkprocessen en de opleiding en (bij)scholing van onze mensen.

Aan de basis van ons succes, staan onze medewerkers. Zoals een Fries bedrijf betaamt, zijn het harde en nuchtere werkers. Stuk voor stuk geschoold en gedreven in hun vak. Of het nu om werkvoorbereiders, slopers, machinisten of saneerders gaat. Ze houden van hun vak en willen elke opdracht zo goed en efficiënt mogelijk klaren.

Vanzelfsprekend voldoen we aan de (vaak) strenge Nederlandse en Europese kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen. We nemen daarin onze verantwoordelijkheid voor onze opdrachtgevers en medewerkers. Kwaliteit en veiligheid zijn geïntegreerd in de organisatie met alle, voor ons vak relevante, certificaten. Variërend van het ISO 9001 certificaat voor de borging van onze organisatie en werkprocessen tot de SVMS007, VCA** en SC 530 certificaten die garanderen dat we zorgvuldig omgaan met de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en het milieu.

Bepalend voor de kwaliteit die we leveren, is natuurlijk ook ons machinepark. Voortdurende investeringen in nieuwe technieken, materieel en periodiek onderhoud zorgen er voor dat we goed werk kunnen leveren en de uitval tot het minimum beperken. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Vrijblijvend contact

Benieuwd hoe we u hiermee van dienst kunnen zijn?

 Bel 0513 416 600 en vraag naar de mogelijkheden.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen