Kunstwerken

Van der Wal is gespecialiseerd in het slopen van kunstwerken. Op diverse locaties hebben wij bruggen en gemalen gesloopt.

Eén van onze specialiteiten is het slopen van kunstwerken. Op diverse locaties hebben wij bruggen en gemalen gesloopt. Onder de sloop van kunstwerken wordt verstaan het verwijderen van tunnels, bruggen, viaducten en gemalen. Bij de sloop van kunstwerken is een goede voorbereiding van essentieel belang om de uitvoering van de werkzaamheden snel en efficiënt te kunnen uitvoeren. Hierdoor neemt de voorbereiding de nodige tijd in beslag en is dit ook het grote verschil ten opzichte van overige sloopwerkzaamheden. De werkzaamheden dienen vaak in een kort maar intensief tijdsbestek te worden uitgevoerd waarbij het werkgebied zo klein mogelijk dient te worden gehouden. Dit vergt een geheel andere aanpak dan bij overige sloopwerkzaamheden. Kunstwerken zoals viaducten, bruggen en tunnels worden allemaal circulair gesloopt. Bijna alle vrijkomende materialen worden verwerkt en binnen het project weer toegepast in een andere vorm. Zo wordt het puin van het viaduct gebroken tot een granulaat welke onder de nieuwe wegen weer wordt toegepast.Van der Wal heeft bijvoorbeeld de brug aan het Drachtsterplein te Leeuwarden, de brug te Dronrijp, de Noordzeebrug te Groningen en het gemaal te Vollenhove gesloopt.

Hergebruik staat bij Van der Wal hoog in het vaandel, u kunt denken aan:

  • Beton/Metselwerkpuin (gemetselde landhoofden met vleugelwanden inclueif stootplaten bestaande uit beton, brugdekken en (midden)peilers worden gebroken tot menggranulaat en weer toegepast als funderingslaag bij weg- en waterbouw.
  • Meerpalen (houten remmingswerken) worden verwijdeert ter gebruik voor 2e hands bouwmaterialen en ingezet op zowel de zakelijke als ook de particuliere markt voor hergebruik.
  • Het vrijgekomen staal (zoals wapeningsstaal, leuningwerk, hameitoren) wordt weer verwerkt tot een nieuw duurzaam product.
  • Nautische onderdelen (zoals brugseinen, scheepvaartseinen, slagbomen en middenpeilers) worden ter beschikking gesteld voor hergebruik.

Impressie Van der Wal duurzaam inzetbaar bij:

Vrijblijvend contact

Benieuwd hoe we u hiermee van dienst kunnen zijn?

 Bel 0513 416 600 en vraag naar de mogelijkheden.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen