Sloop Noordzeebrug

5 oktober 2015

Video: Sloopwerkzaamheden Noordzeebrug.

Van der Wal heeft met de Doosan DX 490 LC-3 met Hydraram FX 680 hydrauliche hamer de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal gesloopt. Deze brug is vervangen en ongeveer 3 meter hoger geworden, waardoor deze geschikt is gemaakt voor grotere vrachtschepen. Samen met de aanleg van de nieuwe brug is ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt. De Noordzeebrug is vervangenin het kader van de aanpak van de Vaarweg Lemmer-Delfzijl. Dit is de belangrijkste varroute van Noord-Nederland. In de toekomst worden de schepen en ook de ladingen die zij vervoeren steeds groter. Om grotere schepen te kunnen laten varen op deze vaarweg, moeten diverse bruggen op dit traject worden aangepast. De ude Noordeebrug is daarom volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug van 9, 10 meter hoog.

Terug naar overzicht

Jaaroverzicht Van der Wal

In het jaaroverzicht vertellen wij u meer over de werkzaamheden van Van der Wal

Ieder jaar maken we een jaaroverzicht waar we opdrachtgevers informeren over de werkzaamheden en andere activiteiten van Van der Wal.

Bekijk hier de jaaroverzichten