Hollandiatunnel

10 februari 2018

Video: Arvi Echidna D5HP+ 1600 blad op een 25 tons kraan t.b.v. verwijderen Hollandiatunnel in Scharsterbrug.

Van der Wal heeft voor de Hollandiatunnel een speciale zaag Tjechische zaag 'Echidna' gekocht om de tunnel te kunnen verwijderen. De zaagmachine heeft een blad van twee meter doorsnede die aan de kraan wordt gehangen. De aandrijving van het zaagblad gaat via de hydrauliek van de rupsgraver Daarbij is de 400 liter hydrauliekopbrengst van de Doosan DX255LC-5 voldoende om de zaag naar ruim 1.000 toeren per minuut te jagen. Aan de machine zijn enkele aanpassingen verricht De wanden van de tunnel waren 90 cm dik met wapeningsstaal erin verwerkt. Met deze speciale zaag gingen de werkzaamheden voorspoedig. 

test

Terug naar overzicht

Jaaroverzicht Van der Wal

In het jaaroverzicht vertellen wij u meer over de werkzaamheden van Van der Wal

Ieder jaar maken we een jaaroverzicht waar we opdrachtgevers informeren over de werkzaamheden en andere activiteiten van Van der Wal.

Bekijk hier de jaaroverzichten